Zásady boje s potkany a hlodavci pomoci jedů

Zásady boje s potkany a hlodavci pomoci jedů

 

Moderní jedy potkany a myši neusmrcují hned, ale trvá to několik dnů, než začnou působit.

Proto je důležité jedy umístit do jedových staniček, které zabrání kontaminaci okolí, bez možnosti přístupu jiných hospodářských nebo domácích zvířat. V suchém prostředí postačí kartonová stanička. Do prostředí se zvýšenou vlhkostí je vhodná jednoduchá plastová stanička. Do venkovního prostředí doporučuji vždy masivní jedovou stanici, která zabrání odebrání nástrahy venku žijícím zvířatům a nezpůsobí Vaší domácnosti žádnou újmu.

Tyto stanice jsou uzamykatelné jednoduchým mechanismem na klíček, a proto zabraňují neoprávněné manipulaci s nástrahou. Což je důležité, pokud svoji domácnost sdílíte i s malými dětmi. Zároveň chrání nástrahu před klimatickými podmínkami.

Jedové stanice s vhodnou jedovou nástrahou (doporučujeme RATIMOR bloky nebo granule) umísťujeme ve vzdáleností 5 - 10 metrů od sebe, na suché místo, (aby nestály např. v louži vody).

Stanice kontrolujeme a doplňujeme jed každých 5 – 7 dní. Jedu dáváme dostatečné množství.

Jedových stanic a jedu se zásadně nedotýkáme holou rukou, ale kvůli pachu těla vždy používáme rukavice, jinak může trvat několik dnů, než pach vyprchá a potkani získají důvěru k jedu.