Krmné směsi pro výkrm brojlerů

Domácí chov kuřat na maso (brojlerů) zažívá rozsáhlý boom, protože jejich maso je kvalitnější a mnohdy chutnější, než kupované v obchodě.

Jejich chov je nenáročný na prostor a pomůcky. Brojler nemá tendenci jako nosnice pobíhat po prostoru a raději sedí na místě.

Pořídit si kuře brojlera není problém a buď si chovatel zajede na známé trhy v Ředhošti, Kolíně, nebo Strakonice a nebo kontaktuje líhně.

Je možnost pořídit si odrostlá, rozkrmená kuřata, kdy nepotřebují již zvláštní péči a jen pořídíte vhodné krmítko a napáječku. Popřípadě pokud jim chcete dopřát pobyt na čerstvém vzduchu je možno jim dopřát venkovní oddělený výběh.

Pokud se rozhodnete k chovu od několikadenních kuřátek, je potřeba jim v menším odchovném prostoru zajistit tepelnou pohodu, například lampou s topnou žárovkou.  Dále jim do odchovny dát menší napáječku a krmítko.

Krmení se provádí kupovanými směsmi podle stáří kuřete

BR 1 -  startér s poměrem živin cca 54,6% a obsahem antikokcidik, kterým se krmí prvních deset dní života kuřete ( u firmy deHeus označované jako Brojler mini                 forte)

BR 2 - růstová krmná směs (groower) s poměrem živin 60,3%  s obsahem antikokcidik kterým se krmí kuřata od 10 dne po stáří cca. 6 týdnů(označováno jako                   Brojler midi forte)

BR 3 -  finišer s poměrem živin 68,7% který se zkrmuje na konec výkrmového cyklu. Krmivo neobsahuje antikokcidika, aby se tělo zvířete před porážkou vyčistilo                od reziduí léčiv. (označováno jako Brojler Maxi).