Pšenice patří mezi nejběžnější krmnou obilovinu a vyznačuje vysokou výživnou hodnotou, je jedním z nejdůležitějších zdrojů proteinů, kterých obsahuje víc než kukuřice a rýže....
Kukuřičný šrot je významná součást potravy hospodářské zvěře.
Její škrob který se uvolňuje později ve střevech zvířat a vyšší obsah tuku zajišťují dostatečný přísun živin po...
Sójový extrahovaný šrot je nejdůležitějším bílkovinným jadrným krmivem. Má vysoký obsah dusíkatých látek (41 - 50 %) a obsahuje dostatek lysinu. Využívá se u všech druhů a...
Zrno pšenice je v kladívkovém šrotovníku rozdrceno na menší kousky, kdy se zvýší stravitelnost a využitelnost látek v něm obsažené.
Pšeničný šrot má široké využití ve výkrmu...
Kukuřičné vločky
Kukuřičné vločky vznikají rozmačkáním kukuřičného semene tlakem mezi dvěma válci. Tato úprava zlepšuje stravitelnost kukuřice až o 50%.
Ječmen ve srovnání s pšenicí obsahuje méně škrobu, má nižší energetickou hodnotu a více vlákniny. Obsah dusíkatých látek se pohybuje kolem 11 %. Krmný ječmen má dobré...
Otruby obsahují převážně obalové části zrna. Pšeničné otruby mají načervenalou až červenohnědou barvu a mají nižší energetickou hodnu a vyšší obsah vlákniny a minerálních látek...